Η εγγραφή γίνεται σε δύο στάδια, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των εκπαιδευτικών και των σχολείων που καταχωρούνται στη βάση δεδομένων. Με αυτό τον τρόπο το eTwinning παραμένει μια ασφαλής κοινότητα και αποφεύγονται περιπτώσεις ψευδών προφίλ ή οι λήψεις ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam).

Οι μαθητές δεν εγγράφονται, αλλά έπειτα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών τους, έχουν πρόσβαση με δικούς τους κωδικούς στο χώρο συνεργασίας του eTwinning έργου (Twinspace)

Πρώτο στάδιο: Προεγγραφή

H εγγραφή σας στην πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου www.etwinning.net, είναι ατομική και θα σας συνοδεύει σε όλη σας την εκπαιδευτική σταδιοδρομία ή μέχρι να αποφασίσετε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που αλλάξετε σχολείο δε χρειάζεται να κάνετε νέα εγγραφή, αρκεί απλά να τροποποιήσετε το προφίλ σας.

Το προσωπικό σας email (όχι το email του σχολείου σας), το  όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης που θα δηλώσετε σε αυτό το στάδιο θα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για όλες τις μεταγενέστερες δραστηριότητες σας στο eTwinning (ειδοποιήσεις από το προσωπικό σας προφίλ, μηνύματα από την Κεντρική και την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης, κλπ.)

Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μπορείτε πάντα να ζητήσετε έναν καινούργιο, που αποστέλλεται στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Δεύτερο στάδιο: Ολοκλήρωση της εγγραφής

Μόλις ολοκληρώσετε την προεγγραφή, θα λάβετε ένα μήνυμα στο email που δηλώσατε, το οποίο θα περιέχει έναν σύνδεσμο. Επιλέγοντας τον σύνδεσμο, θα οδηγηθείτε  στη φόρμα  πλήρους εγγραφής.  Εάν δε λάβετε αυτό το μήνυμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Στη φόρμα πλήρους  εγγραφής, θα σας ζητηθεί να βρείτε το σχολείο σας από μια λίστατα οποία έχουν ήδη καταχωρηθεί από συναδέλφους σας που υπηρετούν ή υπηρετούσαν στο σχολείο σας. Είναι σημαντικό να μην επαναληφθεί η εγγραφή του σχολείου γιατί είναι το μόνο που δεν μπορείτε να αλλάξετε αργότερα. Αν εντοπίσετε το σχολείο σας, επιλέξετε το έτσι ώστε εσείς και οι συνάδελφοί σας να εμφανίζονται ως μέλη του ίδιου ιδρύματος. Εάν το σχολείο σας δεν είναι καταχωρημένο, παρακαλούμε εισάγετε το νέο σχολείο συμπληρώνοντας τις πληροφορίες  που θα σας ζητηθούν.

Στη συνέχεια, προχωρήσετε  με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις προτιμήσεις για το eTwinning. Προσπαθήστε να γράψετε μια απλή και σαφή ιδέα του έργου που επιθυμείτε – την  οποία  μπορείτε πάντα να τροποποιήσετε  αργότερα – χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που προτιμάτε για την επικοινωνία με συναδέλφους άλλων χωρών.

Αν και μπορείτε να καταχωρήσετε όλες τις πληροφορίες στα Ελληνικά, να έχετε υπόψη σας ότι μόνο ελληνόφωνοι χρήστες/εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κατανοήσουν τις πληροφορίες στο προφίλ σας και να επικοινωνήσουν μαζί σας για συνεργασία. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, προτείνουμε τουλάχιστον το όνομα σας να είναι γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες για να μπορούν να σας εντοπίζουν πιο εύκολα στην πλατφόρμα συνάδελφοι από το εξωτερικό.

Αν δεν ολοκληρώσετε επιτυχώς το δεύτερο στάδιο εγγραφής, το σύστημα θα αναγνωρίζει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password), αλλά δε θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα. Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας.

Περισσότερες Πληροφορίες