Τι είναι το eTwinning ;

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005 ως δράση του προγράμματος eLearning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το 2007 ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης σαν τμήμα του Comenius. Από το 2014 η ευρωπαϊκή δράση eTwinning αποτελεί μέρος του προγράμματος Erasmus+ (2014-2020), παίζοντας πλέον κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη όλων των τύπων ευρωπαϊκής συνεργασίας, στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης. Το eTwinning είναι μια πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης, η οποία προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Παρέχει συμβουλές, ιδέες και εργαλεία ώστε οι εκπαιδευτικοί να εμπλουτίζουν και να διευκολύνουν τη διδασκαλία τους, ενώ οι μαθητές μαθαίνουν συνεργατικά, μοιράζονται τις γνώσεις τους και ανταλλάσσουν απόψεις με φίλους τους από άλλες χώρες.

Eυρωπαϊκή Πύλη eTwinning

Η πλατφόρμα του eTwinning διατίθεται σε 26 γλώσσες και παρέχει όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία για να εγγραφείτε ως εκπαιδευτικοί, να προετοιμάσετε, να καταχωρήσετε και να αναπτύξετε μια συνεργασία eTwinning. H πλατφόρμα αριθμεί περίπου 562.000 εγγεγραμμένα μέλη, 72.500 έργα και 191.000 σχολεία.

Εγγραφείτε Εδώ!

Ανακοινώσεις

Ρίξτε μια ματιά στις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις και άρθρα του eTwinning.

Ανακαλύψτε το eTwinning με 4 απλά βήματα

ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης της Νεολαίας και του Αθλητισμού κατά την περίοδο 2014 - 2020.

Περισσότερα

Πληροφορίες και Υλικό

Χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για το eTwinning.Εργαλεία
Βίντεο από τις εμπειρίες δικαιούχων μας.
Δείτε τις εκδόσεις του eTwinning.
Γνωρίστε τους πρεσβευτές eTwinning της Κύπρου.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα μας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ