Πώς να ξεκινήσω;
Αναπτύξτε την ιδέα του μελλοντικού σας έργου
Ίσως έχετε ήδη κάποια ιδέα για τις δραστηριότητες που θέλετε να υλοποιήσετε με τους μαθητές σας, ίσως γνωρίζετε ήδη το θέμα του έργου σας ή ίσως είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεστε σε μια Ευρωπαϊκή συνεργασία.Σε οποιοδήποτε από τις πιο πάνω περιπτώσεις, ξεκινήστε με ένα έργο σύντομο και απλό. Ένα πετυχημένο έργο δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκο ή μεγαλεπήβολο. Ξεκινήσετε με κάτι που θα δώσει κίνητρα στους μαθητές σας με την ολοκλήρωση του, παρά με κάτι ιδιαίτερα φιλόδοξο που πιθανόν θα τους απογοητεύσει σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί. Μη διστάσετε να ζητήσετε τη γνώμη των μαθητών σας και τις ιδέες τους για συνεργασία με κάποιο άλλο σχολείο του εξωτερικού.
Χρήσιμες συμβουλές:
Φροντίστε το θέμα της συνεργασίας σας να εμπίπτει στη διδακτέα ύλη, στα αναλυτικά προγράμματα διδασκαλίας καθώς επίσης και στα Εθνικά και Ευρωπαϊκά Πλαίσια ανάπτυξης ικανοτήτων των μαθητών σας. Με αυτό τον τρόπο το eTwinning έργο που θα υλοποιήσετε δε θα αποτελεί μια δραστηριότητα που θα απαιτεί επιπλέον χρόνο από τους μαθητές σας και εσάς, αλλά μέρος της διδασκαλίας και της αξιολόγησης των μαθητών σας.
Ανεξάρτητα από το θέμα που διαλέξατε και σε τι βαθμό αναπτύξατε τις ιδέες σας, να έχετε υπόψη σας ότι η θεματολογία ή οι δραστηριότητες αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης πάντοτε με τον/την συνεργάτη σας. Για αυτό το λόγο παραμείνετε ανοικτοί σε προτάσεις που θα δεχτείτε από άλλους συναδέλφους.